Stek jagnięcy z miętą

Świeża mięta i rozmaryn to idealni towarzysze dobrej jagnięciny
  • Porcje: 2
  • Czas przygotowania: 5 min.
  • Czas pieczenia: 15 min.

Składniki

  • 2 chude steki z udźca jagnięcego
  • 15 ml/1 łyżka liści świeżej mięty
  • 15 ml/1 łyżka liści świeżego rozmarynu
  • 1 obrany ząbek czosnku
  • sól
  • ziarna czarnego pieprzu
  • 15 ml/1 łyżka oliwy z oliwek

Tagi przepisu

Kategoria:

Przygotowanie

  1. Zetrzyj w moździerzu miętę, rozmaryn, czosnek, sól i pieprz.
  2. Do ziół dodaj oliwę i natrzyj steki.
  3. Włóż do rozgrzanego piekarnika na 8-12 minut. Obróć tylko raz.
  4. Steki podawaj z tłuczonymi ziemniakami posypanymi kawałkami kaszanki i podsmażonymi porami.