Stek jagnięcy z kozim serem w sosie z karmelizowanej czerwonej cebuli

Szybka, 20-minutowa kolacyjna potrawa z jagnięcych eskalopków lub steków, sera koziego i sosu z karmelizowanej czerwonej cebuli.
  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 5 min.
  • Czas pieczenia: 20 min.

Składniki

  • 4 chude eskalopki, steki lub kotlety
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz
  • Składniki do sera i sosu:
  • 60 ml/4 łyżki gotowego sosu z karmelizowanej czerwonej cebuli
  • 50 g cienko pokrojonego twardego sera koziego

Kategoria:

Przygotowanie

  1. Steki przypraw z obu stron i ułóż w brytfannie.
  2. Opiekaj jagnięcinę w średnio gorącym piekarniku przez 6-8 minut. Obróć mięso i opiekaj kolejne 3-4 minuty.
  3. Na steki nałóż sos i przykryj kozim serem. Wstaw ponownie do piekarnika na kolejne 3-4 minuty.
  4. Steki podawaj z sałatą i świeżym, chrupiącym chlebem.