Letni makaron z jagnięciny

  • Porcje: 2
  • Czas przygotowania: 10 min.
  • Czas pieczenia: 15 min.

Składniki

  • 225 g chudych steków jagnięcych, pociętych w paski
  • 15 ml/3 łyżeczki oleju
  • 150 g ugotowanego i odcedzonego makaronu paski
  • 50 g szparagów w plastrach
  • 1 cukinia w plastrach
  • 100 g groszku
  • 15 ml/1 łyżka sosu miętowego

Kategoria:

Przygotowanie

  1. W woku albo na głębokiej patelni podgrzej 2 łyżeczki oleju i smaż przez 3-4 minuty paski ze steków, aż się zarumienią. Dodaj szparagi w plastrach i groszek, smaż przez kolejne 3-4 minuty.
  2. Wymieszaj olej, sos miętowy i miód, a następnie z gorącym makaronem dodaj do woka. Wymieszaj dokładnie z jagnięciną i warzywami i podgrzewaj przez kolejne 1-2 minuty.

Podawaj prosto z woka z dodatkiem świeżego chleba.