„Kulinarny Talent” to prestiżowy konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności rozpoczynających życie zawodowe uczniów szkół gastronomicznych do 23. roku życia. Zadaniem uczestników jest przygotowanie ciekawych, oryginalnych w smaku, a zarazem eleganckich i wykwintnych dań, które zachwycą jurorów. Zwycięzców wybierają dwa składy jurorskie – jury profesjonalne składające się ze znanych autorytetów kulinarnych oraz jury gwiazd, w […]

„Kulinarny Talent” to prestiżowy konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności rozpoczynających życie zawodowe uczniów szkół gastronomicznych do 23. roku życia. Zadaniem uczestników jest przygotowanie ciekawych, oryginalnych w smaku, a zarazem eleganckich i wykwintnych dań, które zachwycą jurorów. Zwycięzców wybierają dwa składy jurorskie – jury profesjonalne składające się ze znanych autorytetów kulinarnych oraz jury gwiazd, w którym zasiadają znani i lubiani aktorzy, muzycy, czy dziennikarze. Oceniane są m.in.: mis en place, techniki kulinarne oraz smak i estetyka podania, czyli to, na co zwracają uwagę klienci restauracji.

Laureatami tegorocznej edycji konkursu zostali: Iwona Rajmak (3 miejsce), Norbert Szefer (2 miejsce) i Dominik Chełmiński (1 miejsce), autor mistrzowskiej wersji combra ze świeżej brytyjskiej jagnięciny.

Gratulujemy!